ortopedix, ulošci, logo

UVJETI POSLOVANJA

 

 

Opći uvjeti poslovanja
Opći uvjeti poslovanja utvrđuju uvjete prodaje proizvoda. Opći uvjeti sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača i općeg kodeksa poslovanja.


Naručivanje
Ortopedix ortopedski ulošci po mjeri mogu se naručiti u svakoj ljekarni ili putem online obrasca. Kupoprodajni ugovor između ponuđača i kupca sklopljen je u trenutku davanja otiska u ljekarni ili prilikom predaje on-line narudžbe. Od tog trenutka sve cijene i drugi uvjeti obavezujući su kako za ponuđača, tako i za kupca. Ugovor će biti pohranjen u našem poduzeću, a pristup do njega je moguć putem pošte ili e-mailom. Status vaše narudžbe možete provjeriti putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na broj mobitela 099 623 88 51 . Dva su moguća načina plaćanja: pouzećem ili prema predračunu.


Dostava
Dostavu vrši HP express ili GLS. Trošak dostave je 29,00 kn (3,84 €).

Rok isporuke je 10 radnih dana.
U slučaju reklamacije trošak dostave snosi kupac.

U slučaju ponovne dostave zbog nepreuzimanja paketa, trošak dostave snosi kupac.


Period privikavanja
Ortopedix ortopedski ulošci po mjeri pravilno raspoređuju težinu tijela na stopala. Prvenstveno imaju korektivnu funkciju odnosno dovode statiku tijela u pravilan položaj i tako dugoročno smanjuju bolove u koljenima, leđima, vratu i kukovima. Također pomažu kod bolova uzrokovanih petnim trnom, hallux valgusom ili metatarzalgijom. Zbog takve korektivne funkcije, kao i zbog naučenog nepravilnog načina hodanja, potreban je period privikavanja. Period privikavanja može trajati samo jedan dan, ali i do mjesec dana. U početku preporučamo Ortopedix uloške nositi kratko, a zatim svaki dan po sat vremena više. Postepeno privikavanje preporuča se i kod nošenja uložaka po prvi put te kod većih deformacija stopala. Nakon nekog vremena naviknuti ćete se na nošenje uložaka, početi ćete osjećati pozitivne učinke na samom stopalu i ukupnoj statici tijela, a svaki korak biti će vam ugodniji i lakši.


Pružanje dodatnih usluga za kupce
Dodatne informacije o proizvodima koje je moguće kupiti preko online trgovine možete dobiti na broj telefona 099 623 88 51 ili putem e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Rado ćemo vas savjetovati o odgovarajućem modelu i odgovoriti na sva vaša pitanja u vezi zdravlja stopala.


Rok trajanja
Rok trajanja uložaka ovisi o njihovom održavanju i načinu na koji se koriste. Njihova medicinska učinkovitost je do 12 mjeseci. Razlog je prvenstveno činjenica da ortopedski ulošci po mjeri imaju korektivnu funkciju, što znači da ispravljaju nepravilan položaj stopala. Kako se stopalo s vremenom mijenja potrebno je prilagođavati uložak trenutnim potrebama stopala. Stoga je nakon 12 mjeseci potrebno napraviti pregled i nove uloške. Učestalim nošenjem ulošci će se istrošiti, što ovisi prvenstveno o životnom stilu svakog pojedinog korisnika. Ortopedix svojim klijentima daje garanciju od 6 mj. od zaprimanja paketa sa ulošcima.


Održavanje
Uložak treba povremeno izvaditi iz obuće na nekoliko sati kako bi zadržao zadovoljavajuću formu. Uložak se održava vlažnom krpicom. Ne smije ostati mokar ili vlažan. Preporučljivo je da se uložak nosi samo u jednoj obući za koju je predviđen.


Medicinska ispravnost proizvoda
Ortopedski ulošci po mjeri pri svakodnevnom nošenju imaju medicinsku ispravnost godinu dana. Nakon tog perioda potrebno je prema novom otisku napraviti uloške po mjeri koji će odgovarati nešto promijenjenom stopalu.


Odustajanje od narudžbe
Kupac može svoju narudžbu opozvati u roku od 2 sata nakon predaje narudžbe putem e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na broj mobitela 099 623 88 51 .


Vraćanje artikla
Sukladno članku 79. st 3. Zakona o zaštiti potrošača: „Isključenje prava na jednostrani raskid ugovora primjenjuje se kad je predmet ugovora roba koja je izrađena po specifikaciji potrošača ili koja je jasno prilagođena potrošaču.“ U skladu s tim Zakonom ne uvažavamo jednostrani raskid ugovora o kupoprodaji i ne radimo povrat novca za naručene Ortopedix ortopedske uloške po mjeri. Kao proizvod koji je izrađen po specifikaciji potrošača odnosno koji je jasno prilagođen svakom individualnom potrošaču, ne može se vratiti nazad u prodaju.

 

Reklamacije

Krajnji rok za reklamaciju je 40 dana od isporuke Ortopedix uložaka na vašu adresu. U slučaju reklamacije artikl se može vratiti putem Hrvatske pošte. Nužno je da prije poduzimanja bilo kakvih koraka prvo javite na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. kako bismo obradili reklamaciju. Svaku reklamaciju pokušati ćemo riješiti u korist kupca u skladu s odredbama Zakona o zaštiti potrošača. Prilikom reklamacije kupac obavezno mora priložiti kopiju računa te izjavu u kojoj navodi razloge svoje reklamacije. Povratne pošiljke s otkupninom putem pouzeća ne preuzimamo.

 

Izjava o povjerljivosti i zaštiti osobnih podataka
Prodavatelj se obavezuje da će sukladno odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka i Uredbe (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i vijeća o zaštiti pojedinca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka čuvati povjerljivost svih osobnih podataka kojima imaju pravo i ovlast pristupa, a koji se nalaze u zbirkama osobnih podataka koje vodi društvo, te da će se isti koristiti isključivo u točno određenu  svrhu (kod sklapanja i realiziranja ugovora o prodaji, dostave kupljenog proizvoda, rješavanja eventualnih reklamacija i sporova, za slanje newsletter-a, te  u svrhu unapređenja naših usluga. U bilo koje vrijeme možete zatražiti da se dani osobni podaci izmijene, dopune ili trajno izbrišu iz zbirke osobnih podataka. Ispunjavanjem obrasca za web narudžbu 3D Ortopedix pjene te davanjem osobnih podataka i/ili vlastoručnim potpisom na 3D Ortopedix pjeni ili Ortopedix narudžbenici potvrđujete da ste upoznati sa svojim pravima vezano za njihovo prikupljanje i upotrebu, te dajete pristanak na prikupljanje i obradu istih. Svi se podaci strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti. Predani smo poduzimanju odgovarajućih tehničkih i organizacijskih mjera za zaštitu vaših osobnih podataka od neovlaštenog ili nezakonitog postupanja s njima i od njihovog slučajnog gubitka, uništenja ili oštećenja. Ovom izjavom se obvezujemo da ćemo zaštititi privatnost korisnika, kupaca i posjetitelja web stranice i sigurnost osobnih podataka koje nam pružaju putem web stranice ili narudžbe u ljekarnama. Osobni podaci koji se obrađuju jesu podaci koji se nalaze na obrascu 3D Ortopedix pjene odnosno podaci koje ostavljate prilikom on-line naručivanja na našoj stranici: ime i prezime, adresa i broj telefona, e-mail, visina, težina, dob, veličina cipele i model uloška, te posebne napomene vezane uz tegobe odnosno zdravstveno stanje koje osoba naznači.

Ovdje navodimo dodatne okolnosti u kojima ćemo Vaše informacije podijeliti sa ovlaštenim trećim stranama i dodatne svrhe za koje koristimo Vaše podatke: Pružanje informacija Google Inc. Google prikuplja informacije putem naše upotrebe usluge Google Analytics na našoj web stranici. Google koristi ove informacije, uključujući IP adrese i podatke iz kolačića, u više svrha, kao što je poboljšanje usluge Google Analytics. Informacije se dijele s Googleom na anonimnoj osnovi. Da biste saznali više o tome koje informacije Google prikuplja, kako upotrebljava te informacije i kako kontrolirati informacije poslane Googleu, pogledajte stranicu partnera Googleovih pravila o privatnosti. Možete se isključiti iz usluge Google Analytics tako da instalirate sljedeći dodatak pregledniku: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Automatski prikupljamo informacije u log datotekama poslužitelja, kao što je vaša IP adresa, vrsta preglednika, stranice za preusmjeravanje / izlazak i operativni sustav. Koristimo ove informacije kako bismo upravljali web stranicama i tehničkim rješenjima, razumjeli kako se posjetitelji kreću kroz web stranicu i usluge te da poboljšamo vaše iskustvo dok koristite naše web stranice i usluge. Korisnik u svakom trenutku ima sljedeća prava: pravo na pristup podacima i uvid u podatke, pravo na informiranost o prikupljanju i obradi osobnih podataka, pravo na povlačenje privole, pravo na podnošenje prigovora, pravo na ispravak i promjenu osobnih podataka u slučaju ako su podaci nepotpuni ili netočni, pravo na brisanje u slučajevima kao što su prestanak svrhe obrade ili u slučaju podnošenja prigovora.

Ako želite ostvariti neko od navedenih prava, kontaktirajte nas putem putem mobitela na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Na isti se kontakt možete se javiti u slučaju bilo kakvih pitanja vezanih za zaštitu osobnih podataka. Molimo da posjetitelji i korisnici pročitaju sve navedeno na ovoj stranici kako bi razumjeli koje informacije Ortopedix prikuplja i kako ih koristi. Pristupanjem ili uporabom internetske stranice www.ortopedix.hr krajnji korisnik potvrđuje da je pročitao, razumio i da se slaže sa svim uvjetima povjerljivosti podataka i načinima njihove  uporabe. Ukoliko se krajnji korisnik ne slaže s ovom Izjavom o povjerljivosti, upućujemo krajnjeg korisnika da napusti te ne pristupa i ne koristi internetsku stranicu www.ortopedix.hr. Ovu izjavu o povjerljivosti podataka Ortopedix može izmijeniti u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmijenjenog teksta izjave o povjerljivosti podataka u dijelu "Izjava o povjerljivosti i zaštiti osobnih podataka" na internet stranici. Izmjene podataka izjave stupaju na snagu odmah nakon objave na internetskoj stranici, a posjetitelj ili korisnik je dužan sam periodički provjeravati ovu stranicu i proučiti bilo kakve eventualne promjene. Ukoliko kao krajnji korisnik ne želite primati e-mail poruke u bilo kojem trenutku nakon registriranja možete odabrati opciju otkazivanja primanja e-mail poruka slanjem e-mail poruke na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili odabirom opcije otkazivanja newslettera koja se nalazi u svakoj newsletter poruci.

 


Kontakt
Svaki radni dan dostupni smo na broj 099 623 88 51, putem e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  te na društvenim mrežama Facebook i Twitter, u vremenu od 7-15 h. Slijedite nas, postavite nam pitanje, izrazite svoje želje ili saznajte najsvježije informacije putem bilo kojeg od navedenih kanala. Jamčimo vam odgovor u najkraćem mogućem roku.