ortopedix, ulošci, logo

Bol u koljenima / koljenu

bol, bolovi,ortopedix, čašica, koljeno, hrskavica, ligamenti, opterećenje, izvrnuto, slomljeno, rasteretiti, riješenje, stopala, ortopedski, ulošci, obuća, kralježnica, patele, intezivno, hodanje, ljekarna, ljekarne, mjera, otisak, stopalo

Postoji više vrsta boli u koljenu. Najčešća je bol patele ili čašice koljena. Bol je intenzivnija kada se dugo sjedi a zatim brzo ustane ili prilikom hodanja po stepenicama. Manifestira se kao brušenje i stalna lagana bol u prednjem djelu koljena.

Kako efikasno riješiti bol u koljenu

Nošenjem individualno izrađenih ORTOPEDIX uložaka koljeno se može dovesti u pravilnu funkciju. Ortopedski ulošci poduprijet će koljena i onemogućiti izvrtanje noge čime se troši hrskavica koljena. Rezultat je izostanak bolova te puno kvalitetnije usmjeravanje težine na cijelo stopalo. Na takav način rasterećujemo koljena i ostale zglobove.ZNANSTVENA STUDIJA

Tema stručnog istraživanja:

PREDNOSTI UPORABE ORTOPEDSKIH ULOŽAKA PO MJERI PRI OTKLANJANJU BOLOVA U ČAŠICI KOLJENA
Benefits of custom-made foot otrhoses in treating patellofemoral pain
Autori: CMazoteras-Pardo Rocio, University of Seville, Spain Munuera V Pedro, University of Seville, Spain

REZULTATI ISTRAŽIVANJA

Ustanovljen je značajan napredak u smanjenju bolova u čašici koljena u svim usporedbama. Rezultati istraživanja su pokazali da su ortopedski ulošci po mjeri učinkovita konzervativna metoda za smanjenje bolova u koljenima. Ortopedski ulošci su jednostavan i relativno jeftin način rješavanja bolova u čašici i koljena i uz to vezanih problema. Donose prednosti kako pacijentima tako i zdravstevnom sustavu, smanjujući troškove koji proizlaze iz kompleksnijih tretmana kao što su kirurški zahvati i dugotrajne deformacije.

Smanjenje bolova nakon 2 tjedna uporabe u usporedbi s bolovima na početku primjene (P<0.001).
Smanjenje bolova nakon 4 tjedna uporabe u usporedbi s bolovima na početku primjene (P<0.001).
Smanjenje bolova nakon 4 tjedna uporabe u usporedbi s bolovima nakon 2 tjedna primjene (P<0.001).
Utjecaj na smanjenje bolova je značajan u svim usporedbama.

PROVEDBA STRUČNOG ISTRAŽIVANJA

  • Vrsta istraživanja: Klinička studija bez kontrolne skupine
  • Činjenice: Bol u čašici koljena jedan je od najčešćih problema vezanih uz zglob koljena.
  • Ciljevi istraživanja: Glavni cilj istraživanja je odgovoriti na pitanje: Hoće li korištenje ortopedskih uložaka po mjeri spriječiti i/ili ublažiti bolove u donjem dijelu leđa?
  • Metode istraživanja: Osobe sa bolovima u čašici koljena opremljene su ortopedskim ulošcima po mjeri. Bol u koljenu je procijenjena prije početka ispitivanja pomoću vizualne analogne skale, zatim nakon 2 te nakon 4 tjedna uporabe ortopedskih uložaka. Nakon 2 tjedna ulošcima je pridodana korekcija poprečnog svoda.

* Stručne i znanstvene studije provedene su na brojnim medicinskim institutima i sveučilištima diljem svijeta, te su neovisne i vjerodostojne. Izradili su ih istaknuti stručnjaci iz područja ortopedije, podologije, fizijatrije i sličnih struka. U ovom pregledu spomenute su samo neke koje su vezane uz najčešče deformacije stopala, dok ih postoji puno više. Sve zajedno čine objektivnu sliku o ortopedskim ulošcima kao izuzetno uvaženom medicinskom pomagalu.